Acoma

Denver, CO

Project Description

Located in Denver’s Golden Triangle, the 16-story Acoma residential tower was designed to address the needs of the target audience of young urban professionals and to blend in comfortably with the surrounding neighborhood and arts district. The urban experience is enhanced with pedestrian-friendly arcades, canopies and stoops along the street. The building’s five-story base, which contains a parking garage wrapped with two-story loft units, extends to the street edge and continues the established urban fabric. The taller residential tower of the building is set back to allow light and views to reach the street. Brick and cast stone details at the base of the building and the rich layers of pedestrian, public, and semi-private spaces around the street edge also reinforce the connection to the immediate streetscape. Reflecting its location in the art district, there are several outdoor public sculptures, and local artists’ work is showcased throughout the interior.

Like the exterior, the extensive public spaces located throughout the interior project a strong, vibrant energy while still using materials to reflect the Colorado setting. Community spaces for residents include a large living area, business center, demonstration kitchen, game room and a wine garret. The linear lobby space runs along the street edge and serves as a rotating gallery featuring local artists, inviting pedestrian traffic to inhabit the space. The pool deck and exterior amenity areas are are elevated from the street, separating the outdoor activities from the street life below and maximizing views of downtown and the Rocky Mountains.

More/

Awards

Gold Nugget Grand Award
Best Multi-Family Housing Project Over 6 Stories

Multifamily Executive Design Awards
High-Rise Project of the Year Merit Award

Publications + News

Related Services

People