Colorado State University-Pueblo Student Recreation Center

Pueblo, CO

Project Description

Located between the administration building and student union, and overlooking the new football stadium to the east, the Student Recreation Center occupies a key south-facing transitional site on the east edge of the Colorado State University-Pueblo Main Campus. With its terraced mass, the design of the recreation center capitalizes on the prominent hillside site as a crossroads of the student life experience and the academic core.

The 43,000-square-foot, two-story building adjoins the existing Massari Arena to the north, allowing shared use of the natatorium, racquetball courts, training/rehab area and a climbing wall. Its transparent, two-story main entry offers a panoramic view of the Front Range and Pikes Peak, while the triple-height volume of the atrium allows visitors and users to experience the building’s energetic, community-oriented environment.

Daylight filters through clerestories into the main gymnasium, the elevated running track that circulates through the atrium, the fitness center and multipurpose rooms. A simplified materials palette of precast concrete, glazing and a water-table course of cast-in-place concrete provides the campus with a neutral mix of exterior materials that complement the clean, modern buildings rising out of the natural, arid Pueblo landscape.

More/

Awards

Colorado Construction Bronze Hard Hat Award for Outstanding Education / Research Project
Colorado Construction Magazine Bronze Hard Hat Award for Outstanding Architectural Design Project

Publications + News

Related Services

People